Recepti 15. veljače 2023.

Jednostavno i fino: recept za najukusniji vege ramen

METRO azijski asortiman
Vege ramen foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Okupili smo zaljubljenike u azijske specijalitete koji će vam pokazati kako pripremiti neka od najpopularnijih jela iz azijske kuhinje. Zadatak da pripremi najukusniju večeru s azijskim štihom prva je dobila Gastrolovka Vinka Tresić

Azijska kuhinja poznata je po puno raznovrsnog povrća i zanimljivim kombinacijama okusa s kojima se Vinka i inače voli igrati na svom blogu Veganica.hr, a ovog puta odlučila je pokazati nam korak po korak kako pripremiti vege ramen.

"Volim kuhati s azijskim namirnicama jer s vrlo malo sastojaka neko obično jelo u trenu postane egzotično i aromatično. U svojoj kuhinji svakodnevno koristim sastojke poput soja sosa, miso i curry paste, kimchija te tofua. Sviđa mi se što danas možemo pronaći sve više azijskih namirnica koje su lako dostupne u trgovinama kao što je Metro Hrvatska, dok smo prije za te stvari morali dolaziti u specijalizirane trgovine s azijskom hranom", otkrila nam je Vinka.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Vinka je u nastavku s nama podijelila svoj omiljeni recept za vege ramen koji je pun okusa i brzo se priprema.

Vege ramen

Sastojci:

  • 4 žlice sezamovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 žlica šećera
  • komadić đumbira veličine palca
  • 30 g suhih shiitake gljiva 
  • 1 svježi chilli
  • 1 teglica svježeg korijandera
  • 1 kocka povrtnog temeljca
  • 2 žlice miso paste
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žlica gochujang čili paste
  • 200 g kineskih rezanaca
  • 200 g dimljenog tofua
  • 1 šalica mlade blitve
  • 700 ml vode
  • Za dekoraciju: mladi luk i sezam

Postupak:

1. Luk, češnjak i đumbir nasjeckajte na sitne komadiće, a gljive prelijte vrućom vodom.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

2. Na 2 žlice sezamovog ulja prepržite nasjeckani luk, češnjak i đumbir te dodajte gljive i lagano miješajte 3 minute.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

3. Dodajte vodu, povrtnu kocku, miso pastu, soja sos, šećer i chilli pastu (gochujang).

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

4. Za to vrijeme narežite tofu na šnite i prepržite ga na 2 žlice sezamovog ulja.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

5. Dvije minute prije nego što je juha gotova dodajte rezance.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

6. Kada je juha gotova, servirajte u zdjelicu i dodajte prženi tofu, nasjeckanu blitvu, mladi luk, chilli i korijander.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

7. Na kraju sve posipajte sezamom.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

Uživajte! Dobar tek!

Azijska kuhinja je posljednjih godina postala vrlo popularna u svijetu. Osim što se otvorilo mnogo azijskih street food restorana i trgovine su prepoznale interes i počele nuditi sve više proizvoda za pripremu azijskih specijaliteta. U Metro centrima možete pronaći širok asortiman namirnica bogatih azijskim okusima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.