Ako planiraš malo druženje s prijateljima, posluži se ovim receptom za jednostavan namaz od bijelog graha. Za pripremu ćeš trebati štapni mikser, jednu posudu, konzervu bijelog graha te svima dostupne začine.
Gotov je za manje od pet minuta, a servirati ga možeš uz tortilja čips, tostirani kruh, krekere ili grisine.
Podravkin je recept na susretu Gastrolovaca testirala Marijana Zlomislić, autorica profila Un Mondo di Sapori.
Sastojci:
- 230 g konzerviranog Bijelog graha Podravka
- 1 češanj češnjaka
- 1 limun
- ¼ žličice nasjeckanog svježeg ružmarina
- 3-4 žlice maslinova ulja
- sol
- prstohvat Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
Priprema:
- Grah ocijedi, isperi i stavi u posudu.
- Dodaj protisnuti češnjak, ocijeđeni limunov sok i ružmarin.
- Dodajući maslinovo ulje, pomoću štapnog miksera usitni u fini namaz.
Namaz posluži s krekerima, popečenim kruhom ili tortiljama. Po želji pospi svježe narezanim korijandrom.