gastro postao
Sezona je jagoda, a osim u svježem izdanju, ove crvene slatkice neodoljive su i u džemu.
Fini domaći džem od jagoda pravi je užitak. U ovom džemu bez sumnje ima nešto posebno, a to je rose vino. Komadići jagoda daju mu lijepu teksturu, a rose vino zamaman okus. Savršen je nadjev za palačinke, za doručak uz kruh i maslac, ali i za domaće kiflice i kolače.
Ovaj jednostavan recept za džem od jagoda s rose vinom gotov je za pola sata i idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijatelja.
Potrebno vam je:
- 800 g jagoda (izvagati pripremljene)
- 200 ml vina rose
- 1 pakiranje Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
- 500 g šećera
Ova količina je dovoljna za oko 5 staklenki po 200 ml.
Kako pripremiti ovaj džem pogledajte u videu.
Priprema:
- Jagode operite, očistite, narežite na kockice i izvažite 800 g. Izmjerite 200 ml rose vina.
- Voće i vino stavite u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i vino te dobro promiješajte.
- Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke.
- Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.