Recepti 30. svibnja 2018.

Napravite džem od jagoda s rose vinom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona je jagoda, a osim u svježem izdanju, ove crvene slatkice neodoljive su i u džemu.

Fini domaći džem od jagoda pravi je užitak. U ovom džemu bez sumnje ima nešto posebno, a to je rose vino. Komadići jagoda daju mu lijepu teksturu, a rose vino zamaman okus. Savršen je nadjev za palačinke, za doručak uz kruh i maslac, ali i za domaće kiflice i kolače.

Ovaj jednostavan recept za džem od jagoda s rose vinom gotov je za pola sata i  idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijatelja.

 

 | Author: Karina Šiždrak foto: Karina Šiždrak

 

Potrebno vam je:

  • 800 g jagoda (izvagati pripremljene)
  • 200 ml vina rose
  • 1 pakiranje Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
  • 500 g šećera

Ova količina je dovoljna za oko 5 staklenki po 200 ml.

Kako pripremiti ovaj džem pogledajte u videu.

Priprema:

  1. Jagode operite, očistite, narežite na kockice i izvažite 800 g. Izmjerite 200 ml rose vina.
  2. Voće i vino stavite u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i vino te dobro promiješajte.
  3. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke.
  4. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.