Recepti 12. studenoga 2018.

Neodoljiv kolač od kukuruzne krupice, badema i limuna

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj sočan kolač od kukuruzne krupice i badema s citrusnom notom idealan je jesenski desert za one koji izbjegavaju pšenično brašno.

Kad je u pitanju kolač od palente, dekoracija gotovo da i nije potrebna. U slučaju da ga zaista žeite ukrasiti, upotrijebite malo šećera u prahu i poigrajte se kriškama limuna ili ušećerenom koricom. 

 

Možda vas zanima... Genijalna palenta s karameliziranim lukom i šampinjonima Recepti

 

Sastojci:

  • 220 g omekšalog maslaca
  • 125 g šećera u prahu + 90 g za sirup
  • 200 g mljevenih badema
  • 120 g kukuruzne krupice
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 1 žlica limunove korice
  • 100 ml limunova soka

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24-26 cm premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. 
  2. Pomiješajte bademe, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo u jednoj posudi.
  3. U drugoj posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte suhe sastojke i sjedinite uz pomoć drvene žlice.
  4. Premjestite smjesu u kalup i pecite otprilike 40 minuta. Kolač je gotov kad se počne odvajati od stijenki kalupa. Pričekajte da se malo ohladi.
  5. Pomiješajte limunov sok i šećer u prahu i na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Prelijte preko kolača i pustite da se u potpunosti ohladi.

 

lemon Možda vas zanima... I to je moguće: Limun kolač od samo 4 sastojka Recepti

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.