Recepti 08. ožujka 2018.

Što je juha bez griz knedli - recept koji valja spremiti

Knedle od grisa
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ljepše stvari od domaće pileće juhe s mekanim griz knedlama.

Lijepe knedle, savršeno oble, prave čvrstoće i okusa, baš onakve kakve je znala u samo minuti umutiti vaša baka. Ove knedle ponos su svake kuharice.

Često vam se događalo da vam se knedle raspadnu jer niste pogodili pravi omjer sastojaka ili ste ih jednostavno u krivo vrijeme ubacili u juhu. Donosimo vam recept za knedle koji će vam ikada trebati. Izdašne i mekane, tope se u ustima. Za prave juholjupce i one koji će to tek postati. 

 

Domaća pileća juha Možda vas zanima... Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu Recepti

 

Možda vas zanima... Pileća juha na meksički način Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 100 g griza
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Dobro izmiješajte griz, maslac, jaje, sol, papar i oraščić. Odmah oblikujte knedle žlicom i stavite ih u vruću vodu koja ne smije kipjeti.
  2. Ako voda ključa, maknite je s vatre i tek onda stavite knedle unutra. Ako ih odmah ne stavite u vruću vodu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja pa će se raspadati. Neka poklopljeno lagano kuha oko 20 minuta, a onda isključite štednjak i ostavite da odstoji desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.