gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 250 g Digestive keksa
- 4 žlica maslaca
- 500 ml vrhnja za šlag (Hole)
- 400 g kiselog vrhnja
- 500 g svježeg sira
- 1 šalica šumskog voća
- 3 žlica šećera
Priprema
- Podloga: Kekse usitniti štapnim mikserom. Maslac otopiti u mikrovalnoj pećnici i dodati keksima. Smjesu utisnuti u okrugli kalup.
- Krema: Vrhnje za šlag izmiksati i dodati mu vrhnje. Svježi sir procijediti kroz sito i dodati šlagu s vrhnjem. Kremu premazati preko podloge od keksa. Cheesecake staviti u frižider na 2-3 sata.
- Preljev od voća: Šumsko voće izmiksati štapnim mikserom i dodati mu šećer. Kad narežete cheesecake, preko njega prelijte preljev od šumskog voća.