Recepti 03. ožujka 2021.

Novi TikTok trend: Čarobne čajne bombice za opuštajuću večer ili popodne

foto: Screenshot: Bite and Chiu/Youtube
gastro postao gastro.24sata.hr
U moru TikTok trendova, posljednji zaista kao da je izašao iz magičnog svijeta...

Društvena mreža TikTok izvor je mnogih maštovitih ideja vezanih uz hranu i napitke, a posljednja u nizu svakako su i čajne bombice ili Tea bombs. Njihova izrada poprilično je jednostavna, a potrebno ti je svega nekoliko obaveznih sastojaka. Napuni ih sušenom kamilicom, lavandom ili bilo kojih drugim čajem u vrećici, posluži u čaši i prelij vrućom vodom te gledaj čaroliju koja se stvara!

@thestationbakery

Detailed tutorial coming soon!##teabomb ##teabombs ##teaglobe ##teaglobes ##WhatILearned ##desserttiktok ##perfectgifts ##newyear

♬ original sound - The Station Bakery

Sastojci:

  • 120 g isomalt kristala 
  • polukružni silikonski kalupi minimalne veličine 70 mm
  • boje za hranu, po želji
  • vrećica biljnog čaja ili čaj u rinfuzi
  • suho cvijeće, po želji

Priprema:

  1. Na srednje jakoj vatri otopi isomalt. Kada je smjesa bistra i tekuća, žlicom ju ravnomjerno prelij u kalupe. Smjesa će biti vruća, ali će se brzo ohladiti i stvrdnuti, zato budi brza!
  2. Smjesu oboji bojom po želji - kapni ju u kalupe i zatim promiješaj štapićem, čačkalicom ili žlicom.
  3. Nakon što ju pomiješaš, žlicom premaži cijele kalupe pazeći da nema praznina ili prostora. Možeš i nakretati sve dok stranice kalupa ne budu kompletno obložene smjesom isomalta. Zatim ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  4. Kad se smjesa stvrdne, izvadi gornji polukrug iz kalupa i stavi ga sa strane. U donji polukrug, koji je još uvijek u kalupu, dodaj biljnu vrećicu čaja, čaj u rinfuzi i ukrasno cvijeće u donju polovicu dok ostaje u kalupu. Ostavi sa strane.
  5. Uzmi sada gornji polukrug i njegove rubove nasloni na vruću tavicu kako bi ih malo rastopila. Zatim ga prilijepi za donji polukrug koji je još uvijek u kalupu.
  6. Pričekaj nekoliko sekundi, a zatim izvadi cijelu bombicu iz kalupa.
@beautyanddasweetz

Honey Lemon Ginger Tea Bomb #teabomb #teaglobe #teatok #teatiktok #fyp #foryou #foryoupage #tea #teatime #aesthetic #trend #viral #sugarart #teatok

♬ Over the Rainbow - Mermaid Vision

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.