Recepti 24. ožujka 2015.

Nutella cheesecake

Nutella-cheesecake
foto: Jelena Markota
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovo slatko savršenstvo ne treba vam niti pećnica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Za bazu

  • 150 g oreo keksi
  • 40 g čokoladni namaz "nutela"
  • 40 g maslac, slani
  • 30 g lješnjak, sirovi

Za punjenje

  • 2 kom jaje kokošje
  • 50 g šećer, kristal
  • 250 g mascarpone
  • 60 g krem sir
  • 5 g voćni žele, u kocki (razni)
  • 80 g čokoladni namaz "nutela"
  • 40 g Tamna čokolada, 75% kakaa
  • 2 dl šlag

Priprema

  1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.
  2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.
  3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.
  4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.
  5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.Ukrasimo po želji, primjerice s čokoladnim jajima

Izvor Cooking with the Cat

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.