Recepti Desert 14. listopada 2025.

Oduševile su nas ove kocke s bundevom i krem sirom

Desert
20 MIN
55 MIN
16
JEDNOSTAVNO
kocke s bundevom i krem sirom
Kocke s bundevom i krem sirom
foto: Olive & Mango/Pinterest
Jedno tijesto, dvije teksture i pun pogodak s pireom od bundeve... Spremi ovaj recept, trebat će ti više puta

Možda voliš bundevu samo u juhama. Možda ja redije voliš stavljati u slatku pitu ili štrudlu. Ali, za one koji bundevu nisu nikad probali u kombinaciji s krem sirom, donosimo jednostavan savjet - neka svakako isprobaju tu slasnu kombinaciju.

Ove kocke s bundevom i krem sirom donose najbolje od obje teksture – kremasti nadjev i prhku, blago hrskavu podlogu, a sve se slaže u jednom kalupu i bez previše kompliciranja.

jela od bundeve Možda vas zanima... Najbolji recepti s kraljicom jeseni - bundevom Recepti

1 tijesto, 2 uloge

U osnovi, radiš jedno tijesto koje igra dvije uloge: bazu i posip. Između njih skriva se mekani sloj od bundeve i krem sira, diskretno začinjen cimetom i muškatnim oraščićem.

Nema teških krema, nema želatine, samo pećnica, malo strpljenja i dobar recept. Za one koji ne vole čekati imamo super vijest – ove kocke s bundevom i krem sirom mogu se jesti i mlake, ali pravi okus dolazi tek kad se stisnu i ohlade.

kocke s bundevom i rkem sirom | Author: Olive & Mango/Pinterest Kocke s bundevom i krem sirom foto: Olive & Mango/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Kocke s bundevom i krem sirom
20 MIN
pripreme
55 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
BAZA I POSIP
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 1,50 žlica
  • Brašno 420 g
  • Šećer 257 g
  • Prašak za pecivo 1,50 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Maslac 225 g
  • Jaje 2 kom
Postupak
  1. Postavi pećnicu na 175 °C. Kalup veličine cca 23x33 cm obloži papirom za pečenje tako da papir viri preko rubova. Lagano ga namaži uljem, i papir i stranice kalupa. To će ti kasnije pomoći da kocke lakše izvadiš, bez lomljenja.


  2. U zdjeli miksera pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodaj otopljeni maslac i jaja pa miksaj srednjom brzinom dok ne dobiješ mrvičasto tijesto – to traje oko minutu. Ova smjesa će ti poslužiti i kao podloga i kao posip na vrhu, pa nemoj ništa mijenjati.


  3. Odvoji jednu i pol šalicu tijesta i spremi sa strane. Ostatak tijesta prebacuj u kalup i rukama ga utisni u ravnomjeran sloj. Peci oko 20 minuta – kad rubovi lagano porumene, gotovo je. Izvadi i pusti da se hladi 10 minuta.


NADJEV
Sastojci
  • Krem sir 225 g
  • Šećer 100 g
  • Jaje 1 kom
  • Pire od bundeve 425 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Cimet 2 žličica
  • Muškatni oraščić 0,50 žličica
  • Sol 0,50 žličica
Postupak
  1. U zdjelu miksera stavi omekšali krem sir, šećer i jaje pa miksaj dok smjesa ne postane potpuno glatka, oko 2 minute.

    Zatim dodaj pire od bundeve, vaniliju, jednu žličicu cimeta, muškatni oraščić i sol. Miksaj još jednu minutu, dok se sve ne sjedini. Ako koristiš krem sir direktno iz hladnjaka, dobit ćeš grudice, zato ga pusti da omekša do sobne temperature prije miksanja.


  2. Nadjev od bundeve izlij preko blago ohlađene baze i poravnaj. Po vrhu razmrvi ostatak tijesta, ne mora biti savršeno ravnomjerno. Na kraju sve pospi preostalom žličicom cimeta.


  3. Peci još 25-27 minuta, dok sredina ne bude tek lagano podrhtavajuća. Zatim potpuno ohladi na sobnoj temperaturi – to traje oko 2 sata. Nakon toga spremi u hladnjak na najmanje 30 minuta prije rezanja.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

357 kcal

17 %

MASTI

18,00 g

25 %

KOLESTEROL

0,27 g

0 %

UH

46,00 g

16 %

PROTEINI

5,00 g

10 %

Ako želiš dodatni wow-efekt, prije posluživanja lagano pospi kocke šećerom u prahu ili ih posluži uz žlicu kiselog vrhnja s malo javorova sirupa.
Isprobaj i ove recepte s bundevom!
zobena kaša s bundevom Možda vas zanima... Zobena kaša s bundevom je savršen doručak Recepti pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza njoki od bundeve Možda vas zanima... Prefini njoki od bundeve od samo 3 sastojka! Recepti fritule s bundevom Možda vas zanima... Moraš probati ove odlične fritule s bundevom Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.