Recepti 13. listopada 2014.

Okruglice od graha

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljivo jelo koje je najbolje je iskoristiti za predjelo ili međuobrok

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 544

Potrebno vam je

  • 5 grančica peršin, list
  • 3 kom jaje kokošje
  • mljevena kurkuma
  • 130 g krumpirov škrob
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 800 g grah, bijeli
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica aceto balsamico

Priprema

  1. Operite i osušite peršinov list. Otkinite listove i nasjeckajte ih krupnije.
  2. Narežite luk na kolutove, a češnjak nasjeckajte. Na jakoj vatri popržite luk i češnjak, zalijte žlicom balzamičkog octa pa dodajte grah iz limenke i izmiješajte sve. Ovu salatu dobro je čak pripremiti dan prije.
  3. Salatu od graha izmiksajte s peršinovim listom, jajima i kurkumom. Umiješajte škrob, posolite i popaprite.
  4. Zakuhajte zasoljenu vodu u velikom loncu. Pomoću dviju žlica oblikujte žličnjake te svaki put isperite žlice u hladnoj vodi. Žličnjake spustite u kipuću vodu.
  5. Kuhajte ih oko pet minuta na laganoj vatri dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih i ocijedite.

Zanimljivo jelo koje je najbolje je iskoristiti za predjelo ili međuobrok

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.