gastro postao
Zanimljivo jelo koje je najbolje je iskoristiti za predjelo ili međuobrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 544
Potrebno vam je
- 5 grančica peršin, list
- 3 kom jaje kokošje
- mljevena kurkuma
- 130 g krumpirov škrob
- sol
- svježe mljeveni papar
- 800 g grah, bijeli
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica aceto balsamico
Priprema
- Operite i osušite peršinov list. Otkinite listove i nasjeckajte ih krupnije.
- Narežite luk na kolutove, a češnjak nasjeckajte. Na jakoj vatri popržite luk i češnjak, zalijte žlicom balzamičkog octa pa dodajte grah iz limenke i izmiješajte sve. Ovu salatu dobro je čak pripremiti dan prije.
- Salatu od graha izmiksajte s peršinovim listom, jajima i kurkumom. Umiješajte škrob, posolite i popaprite.
- Zakuhajte zasoljenu vodu u velikom loncu. Pomoću dviju žlica oblikujte žličnjake te svaki put isperite žlice u hladnoj vodi. Žličnjake spustite u kipuću vodu.
- Kuhajte ih oko pet minuta na laganoj vatri dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih i ocijedite.
Zanimljivo jelo koje je najbolje je iskoristiti za predjelo ili međuobrok
Izvor Skuhatćute