gastro postao
Zdravija varijanta obožavanih kroketa priprema se brzinski i, iako je riječ o brokuli, obožavaju ih baš svi!
Neobični zeleni kroketi bit će idealan dodatak mesnim jelima s umacima, ali i jednostavnim, brzinskim kombinacijama pripremljenim na bazi povrća. Poslužiti ih možete i same kao grickalicu uz kakav hladan umak od vrhnja ili grčkog jogurta. Kombinaciji dodajte svježe začinsko bilje, a dobro će se složiti i uz prstohvat čilija.
Postupak pripreme poprilično je jednostavan, važno je samo dobro usitniti brokulu, a zatim peči do upravo savršene teksture.
Potrebno vam je:
- 300 g brokule
- 1 jaje
- 1 manji luk
- 3 žlice ribanog sira
- 6 žlica krušnih mrvica
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a lim u kojem ćete peći krokete premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje.
- Brokulu nasjeckajte na manje komadiće pa je ubacite u kipuću vodu na jednu minutu. Izvadite je i ubacite u ledenu vodu.
- Ocijedite i nasjeckajte na sitno ili ubacite u blender pa usitnite.
- Luk kratko pirjajte na maslacu pa ga dodajte brokuli. Dodajte sir, krušne mrvice i začine.
- Dobro pomiješajte i rukama oblikujte željene oblike.
- Krokete posložite na papir za pečenje i ubacite u pećnicu na oko 20 minuta ili dok ne poprime boju.
Dobar tek!