Recepti 28. siječnja 2017.

Prilog ili grickalica: Novo ruho slasnih kroketa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krokete od krumpira već smo zavoljeli, a sada je došlo vrijeme za one još slasnije - od piletine!

Kroketi od piletine mogu postati idealna grickalica, prilog ili glavno jelo. Poslužite ih uz rižu, zdjelu salate i mesno jelo ili pak uz fini ljuti ili umak na bazi vrhnja i birajte na koji ćete način uživati u hrskavim zalogajima. Naoružajte se strpljenjem, ubacite koju kockicu nasjeckane šunke i navalite na sjajne grickalice za prste polizati!

Potrebno vam je:

  • 100 g nasjeckane šunke
  • 200 g mlijeka
  • 4 žlice maslaca
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 400 g sjeckanih pilećih prsa
  • 2 žličice peršina
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • Ulje
  • Prstohvat timijana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Stavite šunku u manji dio mlijeka i pustite da odstoji.
  2. Otopite maslac, dodajte sjeckani lik, protisnuti češnjak, timijan.
  3. Pirjajte dok povrće ne omekša.
  4. Kada je otpustio okuse, izbacite timijan.
  5. Dodajte brašno, kuhajte i miješajte oko minute pa dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  6. Prebacite u posudu i stavite u hladnjak na sat vremena.
  7. Prebacite ohlađeni umak u blender pa blendajte dok se svi sastojci ne usitne.
  8. Dodajte piletinu, sol, šunku koju ste ocijedili od mlijeka.
  9. Ubacite i peršin.
  10. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  11. Nauljite ruke pa oblikujte krokete.
  12. Kada ste gotovi, spremite ih u hladnjak na pola sata, uvaljajte u jaja pa u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.