gastro postao
Krokete od krumpira već smo zavoljeli, a sada je došlo vrijeme za one još slasnije - od piletine!
Kroketi od piletine mogu postati idealna grickalica, prilog ili glavno jelo. Poslužite ih uz rižu, zdjelu salate i mesno jelo ili pak uz fini ljuti ili umak na bazi vrhnja i birajte na koji ćete način uživati u hrskavim zalogajima. Naoružajte se strpljenjem, ubacite koju kockicu nasjeckane šunke i navalite na sjajne grickalice za prste polizati!
Potrebno vam je:
- 100 g nasjeckane šunke
- 200 g mlijeka
- 4 žlice maslaca
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice brašna
- 400 g sjeckanih pilećih prsa
- 2 žličice peršina
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 jaja
- Ulje
- Prstohvat timijana
- Sol, papar
Priprema:
- Stavite šunku u manji dio mlijeka i pustite da odstoji.
- Otopite maslac, dodajte sjeckani lik, protisnuti češnjak, timijan.
- Pirjajte dok povrće ne omekša.
- Kada je otpustio okuse, izbacite timijan.
- Dodajte brašno, kuhajte i miješajte oko minute pa dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete gusti umak.
- Prebacite u posudu i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Prebacite ohlađeni umak u blender pa blendajte dok se svi sastojci ne usitne.
- Dodajte piletinu, sol, šunku koju ste ocijedili od mlijeka.
- Ubacite i peršin.
- Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Nauljite ruke pa oblikujte krokete.
- Kada ste gotovi, spremite ih u hladnjak na pola sata, uvaljajte u jaja pa u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju.
Dobar tek!