Osim što je jaje s tekućim žumanjkom vizualno zanimljivije, gušt je pomackati ostatak komadom svježeg kruha. Kako bi bili sigurni da je jaje savršeno pripremljeno, koristite ovaj trik.
Tajna jaja na oko je zapravo u vodi! Najprije zagrijte žlicu maslinovog ulja na tavici, pažljivo razbijte jaje, a potom u kut tave ulijte malo vode. Poklopite tavicu poklopcem i pustite da se peče minutu, dvije. Para će ga zapravo ravnomjerno skuhati, a žumanjak će teći. Uz to, izbjeći ćete prskanje ulja i zamazan štednjak.
Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i provjerite je li bjelanjak gotov. Prebacite jaje na tanjur i prstom lagano pritisnite žumanjak. Osjetit ćete pod jagodicom je li mekan i jeste li ovu operaciju uspješno izvršili.
Ubacite ovaj divan žumanjak u dobar sendvič ili ga jednostavno servirajte u svježi kruh. Dobar tek!