Recepti 13. siječnja 2019.

Popovers: Prozračna peciva sjajan su prilog, ali i doručak

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana, prozračna peciva u engleskoj su poznata kao tradicionalan prilog, no uz tek pokoji dodatak, pretvoriti ih možete i u odličan brzinski doručak ili večeru.

Zbog brojnih dodataka i izmjena, danas nose naziv popovers, no zapravo je riječ o jednostavnom pečenom pudingu iz engleskog Yorkshirea. 

Ovaj se specijalitet priprema nevjerojatno brzo, miješanjem tek nekoliko osnovnih sastojaka, a zatim u pećnici nastaje pravo malo čudo. Zbog oblika koji poprime, ova prozračna peciva u Engleskoj se koriste kao prilog mesnim pečenjima, a u rupice koje se pri pečenju stvaraju zatim se upakiraju omiljeni umaci od pečenja.

 

Možda vas zanima... Simit: Ukusno tursko pecivo sa sezamom Recepti

 

Mi smo ih do sada pripremali kao peciva za doručak ili večeru, no ono što nam se posebno sviđa jest što u smjesu možete dodati baš sve što poželite. Šunka, sir, povrće, kobasice, začinsko bilje ili tek sol i papar sjajno će se snaći u kombinaciji sa smjesom od jaja.

Okušajte se u pripremi te poslužite ove jednostavne i brze zalogaje u za vas omiljenoj kombinaciji. 

 

Možda vas zanima... Bretsel: Slano hrskavo bavarsko pecivo Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Postupak pripreme:

  • 400 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 4 žlice maslaca
  • 280 g brašna
  • 2 žlice parmezana
  • Vlasac
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a kalup za muffine zagrijte premažite maslacem. 
  2. Pomiješajte mlijeko, jaja, otopljeni maslac.
  3. Dodajte ostatak sastojaka, a za to vrijeme u pećnicu stavite kalup za muffine kako bi se zagrijao. Pazite da maslac kojim ste premazali kalup ne zagori.
  4. Nakon pet minuta izvadite kalup i dodajte smjesu. Vratite u pećnicu i pecite oko 15 do 20 minuta.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.