Zbog brojnih dodataka i izmjena, danas nose naziv popovers, no zapravo je riječ o jednostavnom pečenom pudingu iz engleskog Yorkshirea.
Ovaj se specijalitet priprema nevjerojatno brzo, miješanjem tek nekoliko osnovnih sastojaka, a zatim u pećnici nastaje pravo malo čudo. Zbog oblika koji poprime, ova prozračna peciva u Engleskoj se koriste kao prilog mesnim pečenjima, a u rupice koje se pri pečenju stvaraju zatim se upakiraju omiljeni umaci od pečenja.
Mi smo ih do sada pripremali kao peciva za doručak ili večeru, no ono što nam se posebno sviđa jest što u smjesu možete dodati baš sve što poželite. Šunka, sir, povrće, kobasice, začinsko bilje ili tek sol i papar sjajno će se snaći u kombinaciji sa smjesom od jaja.
Okušajte se u pripremi te poslužite ove jednostavne i brze zalogaje u za vas omiljenoj kombinaciji.
Postupak pripreme:
- 400 ml mlijeka
- 4 jaja
- 4 žlice maslaca
- 280 g brašna
- 2 žlice parmezana
- Vlasac
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a kalup za muffine zagrijte premažite maslacem.
- Pomiješajte mlijeko, jaja, otopljeni maslac.
- Dodajte ostatak sastojaka, a za to vrijeme u pećnicu stavite kalup za muffine kako bi se zagrijao. Pazite da maslac kojim ste premazali kalup ne zagori.
- Nakon pet minuta izvadite kalup i dodajte smjesu. Vratite u pećnicu i pecite oko 15 do 20 minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!