gastro postao
Simit je izuzetno jednostavan za pripremu stoga zasučite rukave i dovedite si dašak turskog doručka.
Simit je pecivo sa sezamom koje možete pronaći u svakog turskoj pekari. Doručak ne mogu zamisliti bez ovog okruglog peciva, baš kao ni bez šalice kave.
Potrebno vam je:
- 2,5 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1 šalica tople vode
- 1 žličica suhog kvasca
- 1 žličica šećera 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žlica vode
- 1 šalica tostiranih sjemenki sezama
Priprema:
- Sve sastojke za tijesto stavite u posudu i umijesite glatko tijesto.
- Pokrijte posudu i ostavite na toplom 1 sat.
- Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
- Tijesto razvaljajte i režite na trakice.
- Svaku trakicu rukama rolajte u duljinu od 24 cm, u oblik grisina.
- Zatim, trakicu smotajte u pletenicu od dvije niti i onda formirajte okrugli oblik simita.
- Simit stavite u posudu za pečenje, premažite vodom i obilno pospite sezamom.
- Pecite 20-25 minuta dok ne postanu zlatno žute boje.