Recepti 08. lipnja 2015.

Palačinke od čokolade s jagodama

Palačinke od čokolade s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Umak od jagoda

  • 0.66 čaša vode
  • 0.75 čaša šećera
  • 1 čaša jagoda
  • 2 žlica kukuruznog škroba

Palačinke od čokolade

  • 1 čaša brašna
  • 0.50 čaša kakaa
  • 1 prstohvat soli
  • 0.25 čaša šećera
  • 1.33 čaša mlijeka
  • 1 kom jaja
  • 5 kapi ekstrakta vanilije
  • 2 žlica rastopljenog maslaca

Nadjev i krema chantilly

  • 0.25 čaša džema od jagoda
  • 0.50 čaša svježih jagoda
  • 0.25 čaša banane
  • 1 čaša slatkog vrhnja
  • 0.50 čaša šećera u prahu
  • 0.50 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  1. U zdjeli prosijati brašno i kakao. Dodati sol, šećer, umućeno jaje, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije te mlijeko. Sve umiješati u glatku smjesu. U tavu za palačinke uliti nekoliko žlica tijesta i peći palačinku na jakoj vatri na jednoj te na drugoj strani dok se na površini ne pojave mjehurići zraka.
  2. U zdjeli mikserom miješati slatko vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije tijekom nekoliko minuta srednjom brzinom dok se ne dobije meka pjena - krema chantilly. U kremu chantilly dodati svježe jagode narezane na ploške i bananu narezanu na kolutiće. Promiješati da se sastojci sjedine.
  3. Palačinke premazati džemom od jagoda i mješavinom voća i kreme chantilly. Palačinke zarolati i po želji posipati šećerom u prahu. Poslužiti s voćnim umakom od jagoda.
  4. U posudi zakuhati vodu i šećer i dodati usitnjene jagode. Pirjati nekoliko minuta. Kuhani umak procijediti i voće protisnuti kroz sito. Kukuruzni škrob razmutiti u malo vode i uliti u umak te kuhati 1 minutu uz stalno miješanje. Umak ohladiti i poslužiti s palačinkama od čokolade s jagodama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.