gastro postao
Poslužite svojim gostima i ukućanima palačinke kakvih se ne bi posramili ni najbolji profesionalni kuhari!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 611
Palačinke
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 20 g šećer, kristal
- 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica ulje suncokretovo
- sol
- 50 g čokolada za kuhanje
- 4 žlica sok od višnje
- mljeveni cimet
Nadjev
- 0.50 l kompot od trešanja ili višanja
- 2 šalica voda
- 1.50 žlica gustin
- ekstrakt vanilije
Priprema
- Izmiksajte jaje, žumanjak šećer, brašno, malo soli, mlijeko i žlicu ulja. Dodajte otopljenu čokoladu, sok od višanja i cimet. Ponovno izmiksajte.
- Zaimačom vadite tijesto i izlijte ga na ugrijanu tavu premazanu maslacem. Razlijte ga ravnomjerno po tavi i pecite palačinku sa svake strane po dvije minute.
- Odvojite dvije žlice soka iz kompota, ostalo prokuhajte s vodom i dodajte ekstrakt vanilije. Dvije žlice soka pomiješajte s gustinom i dodajte vrućem kompotu. Kuhajte uz miješanje, ubacite višnje i ostavite da se malo ohladi.
- Nadjenite palačinke i poslužite prelivene čokoladom. Ukrasite šlagom.
Poslužite svojim gostima i ukućanima palačinke kakvih se ne bi posramili ni najbolji profesionalni kuhari!
Izvor Skuhatćute