Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke u krem-umaku od gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Evo prijedloga kako palačinke učiniti odličnim prilogom mesnatim jelima.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 581

Potrebno vam je

  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • mineralna voda
  • sol
  • 100 g oštro brašno
  • 400 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • papar
  • peršin, list
  • 300 g maslac, neslani

Priprema

  1. Malo brašna pomiješajte s jajem. Ulijte mlijeko i mineralnu vodu. Pomiješajte pa postupno dodajte preostalo brašno, sol i tekućinu. Tavu za palačinke dobro ugrijte i ispecite palačinke.
  2. Operite gljive pa ih narežite na tanke ploške. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezane gljive i pirjajte deset minuta. Pospite ih žlicom brašna i zalijte mlijekom. Kad provrije, posolite, popaprite i dodajte sitno sjeckani peršin. Razbijte još dva jaja i miješajte dok se jaja ne stisnu.
  3. Premažite smjesom palačinke. Savijte ih i složite u vatrostalnu zdjelu premazanu uljem. Prelijte palačinke rastopljenim maslacem i razmućenim kiselim vrhnjem. Pecite na 220°c oko 15 minuta dok se ne zapeku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.