gastro postao
Evo prijedloga kako palačinke učiniti odličnim prilogom mesnatim jelima.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 581
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
- mineralna voda
- sol
- 100 g oštro brašno
- 400 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- papar
- peršin, list
- 300 g maslac, neslani
Priprema
- Malo brašna pomiješajte s jajem. Ulijte mlijeko i mineralnu vodu. Pomiješajte pa postupno dodajte preostalo brašno, sol i tekućinu. Tavu za palačinke dobro ugrijte i ispecite palačinke.
- Operite gljive pa ih narežite na tanke ploške. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezane gljive i pirjajte deset minuta. Pospite ih žlicom brašna i zalijte mlijekom. Kad provrije, posolite, popaprite i dodajte sitno sjeckani peršin. Razbijte još dva jaja i miješajte dok se jaja ne stisnu.
- Premažite smjesom palačinke. Savijte ih i složite u vatrostalnu zdjelu premazanu uljem. Prelijte palačinke rastopljenim maslacem i razmućenim kiselim vrhnjem. Pecite na 220°c oko 15 minuta dok se ne zapeku.
Izvor Skuhatćute