gastro postao
Vinska pjenica ili wine chateau prozračna je krema koja se poslužuje odmah nakon pripreme
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 kom jaje kokošje
- 4 žlica šećer, kristal
- 3 dl vino bijelo
Priprema
- Vinsku pjenicu napravite na način da pomiješate žumanjke, jaja, šećer i vino te ih stavite u vodenu kupelj i miješate pjenjačom dok pjenica ne postane gusta.
- U pjenicu možete dodati i začine po želji primjerice klinčić, cimet ili vaniliju, a dodate li prošek i kavu dobit ćete zavajun kako se kod nas naziva talijanski desert zabaglione.
- Ispečene palačinke napunite pekmezom i grubo mljevenim orasima te ih preklopite i prelijte vinskom pjenicom.