Recepti 14. listopada 2014.

Palenta sa šumskim voćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Osim kao glavno jelo ili prilog jelima, od palente se mogu pripremiti i odlični deserti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 25 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 75 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 30 ml voda
  • 20 g šećer, kristal
  • 2 g maline
  • 10 g šumsko voće
  • 30 g bijela čokolada
  • 10 g bjelanjak kokošji
  • 10 g šlag

Priprema

  1. Zagrijte mlijeko, vodu i šećer. Nakon što zavrije, maknite s vatre i, lagano miješajući pjenjačom, dodavajte kukuruzno brašno. Vratite na laganu vatru i kuhajte 30 minuta uz miješanje. Potom izlijte na drvenu podlogu i poravnajte u kalupima te pustite da se ohladi.
  2. Voće operite i zagrijte s malo šećera. Ispasirajte i pustite na laganoj vatri da se reducira. Otopite čokoladu na pari. Istucite bjelanjak u čvrsti snijeg pa ulijte u rastopljenu čokoladu i promiješajte. Kada se malo ohladi, dodajte šlag te ohladite. Poslužite uz palentu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.