gastro postao
Osim kao glavno jelo ili prilog jelima, od palente se mogu pripremiti i odlični deserti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 25 g kukuruzno brašno ili krupica
- 75 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 30 ml voda
- 20 g šećer, kristal
- 2 g maline
- 10 g šumsko voće
- 30 g bijela čokolada
- 10 g bjelanjak kokošji
- 10 g šlag
Priprema
- Zagrijte mlijeko, vodu i šećer. Nakon što zavrije, maknite s vatre i, lagano miješajući pjenjačom, dodavajte kukuruzno brašno. Vratite na laganu vatru i kuhajte 30 minuta uz miješanje. Potom izlijte na drvenu podlogu i poravnajte u kalupima te pustite da se ohladi.
- Voće operite i zagrijte s malo šećera. Ispasirajte i pustite na laganoj vatri da se reducira. Otopite čokoladu na pari. Istucite bjelanjak u čvrsti snijeg pa ulijte u rastopljenu čokoladu i promiješajte. Kada se malo ohladi, dodajte šlag te ohladite. Poslužite uz palentu.