Recepti 22. siječnja 2015.

Paprika punjena krumpirom

Paprika punjena krumpirom
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 6 kom Paprika
  • 6 kom Krumpir (veći)
  • Panceta
  • 1 dl Kiselo vrhnje
  • 2 kom Luk
  • Sol, papar
  • 1 žličica Vegeta
  • 1 prstohvat Peršin

Priprema

  1. Operite i odrežite vrh i dno paprike. Krumpir i luk isjeckajte na kockice i ubacite u posudu. Ostatak paprike narežite i dodajte krumpiru. Ubacite komadiće slanine. Dodajte smjesi vegetu, sol, papar i peršin prema želji. Sve dobro promiješajte.
  2. Posudu u kojoj ćete peći paprike namažite uljem i poredajte paprike. Punite paprike smjesom, a ostatkom popunite cijelu površinu posude. Na kraju dodajte nekoliko žlica vrhnja, cherry rajčice (po želji). Prelijte sve sa 2 dcl vode u kojoj ste razutili žlicu vegete. Peći na 180 oko sat vremena.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.