Recepti 08. listopada 2014.

Pašteta od škampa

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite da namaz bude ružičast, dodajte koju kap umaka od rajčice

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 500 g škampi
  • 45 g maslac, slani
  • 60 g sirni namaz (20% m u st)
  • 1 žlica majoneza
  • 3 kapi tabasco
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žličica limunov sok
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Na malo maslinova ulja popržite repove škampa. Potkraj stavite usitnjeni češnjak i peršin. Dobro pomiješajte maslac i svježi sir.
  2. Škampe sitno nasjeckajte pa im dodajte začine. Ako je smjesa previše gusta i nije maziva, dodajte joj još malo limunova soka ili majoneze. Potom je stavite u mali kalup ili posudu.

Ako želite da namaz bude ružičast, dodajte koju kap umaka od rajčice

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.