gastro postao
Sve je ukusnije uz malo pržene slanine
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 3 kom patlidžan
- 3 kom rajčica, crvena
- 50 g Švicarski sir
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica maslac, slani
- 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 režanj češnjak
- 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 0.50 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
- peršin, list
- list bosiljka
Priprema
- Patlidžane razrežite po duljini na ploške debljine jedan cm. Posolite ih krupnom morskom solju i ostavite ih da stoje 15 minuta. Dobro ih obrišite i prepržite kratko na tavi s debelim dnom na nekoliko kapi maslinova ulja. Izvadite ih i posložite na tanjur.
- Na rastopljenome maslacu prepržite brašno, zalijte mlijekom te miješajte dok ne dobijete gust umak bešamel. Umiješajte u njega naribani sir, posolite, popaprite i dodajte sitno sjeckani peršin.
- Slaninu narezanu na veće komade prepržite na malo maslinova ulja dok ne dobije koricu. Na patlidžane stavite po žlicu bešamela i sira, zatim nekoliko komada slanine i zamotajte u zavežljaj te učvrstite krajeve na vrhu s čačkalicom.
Sve je ukusnije uz malo pržene slanine