Recepti 14. listopada 2014.

Patlidžani punjeni slaninom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sve je ukusnije uz malo pržene slanine

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 3 kom patlidžan
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 50 g Švicarski sir
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 režanj češnjak
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 0.50 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • peršin, list
  • list bosiljka

Priprema

  1. Patlidžane razrežite po duljini na ploške debljine jedan cm. Posolite ih krupnom morskom solju i ostavite ih da stoje 15 minuta. Dobro ih obrišite i prepržite kratko na tavi s debelim dnom na nekoliko kapi maslinova ulja. Izvadite ih i posložite na tanjur.
  2. Na rastopljenome maslacu prepržite brašno, zalijte mlijekom te miješajte dok ne dobijete gust umak bešamel. Umiješajte u njega naribani sir, posolite, popaprite i dodajte sitno sjeckani peršin.
  3. Slaninu narezanu na veće komade prepržite na malo maslinova ulja dok ne dobije koricu. Na patlidžane stavite po žlicu bešamela i sira, zatim nekoliko komada slanine i zamotajte u zavežljaj te učvrstite krajeve na vrhu s čačkalicom.

Sve je ukusnije uz malo pržene slanine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.