Recepti 02. lipnja 2023.

Pavlova rolada s jagodama osvaja na prvi griz

foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Gastro blogerica Kasandra Draganić, autorica bloga "Vilicom kroz Hrvatsku" u našem novom Gastro duelu zajedno s blogerom Milom Butorcem pripremala je ukusne sezonske slastice s jagodama uz pomoć Gorenje malih kućanskih aparata. Kako je bilo, saznajte u videu!

Kasandra je pripremala pavlovu roladu s jagodama, a recept potražite u nastavku članka.

Pogledajte video:

 

Za koru:

  • 5 bjelanjaka
  • 250 grama šećera
  • 2 žličice gustina
  • 1 žličica octa

Za kremu:

  • 5 žutanjaka
  • 500 ml mlijeka
  • 35 grama gustina
  • 100 grama šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 0,5 kg jagoda

Priprema

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Miksajte bjelanjke Gorenje mikserom dok se ne stvori čvrsti snijeg pa postepeno dodajte šećer. Kad se sav šećer rastopi, a snijeg postane čvrst, gladak i sjajan, dodajte gustin i ocat i miksajte još malo.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Pećnicu zagrijte na 165°C, a smjesu od bjelanjaka u jednakom sloju rasporedite po plitkom plehu u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u pećnici 25 minuta dok ne poprimi tamniju boju. Za to vrijeme zakuhajte mlijeko, a žutanjke, šećer i gustin pjenasto umutite. Dodajte u smjesu malo toplog mlijeka i umutite.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Kad mlijeko zakuha, sklonite s vatre, dodajte smjesu sa žutanjcima te dobro umutite ručnom mutilicom. Vratite na skroz laganu vatru i neprestano miješajte dok se krema ne zgusne i lagano ne zakuha. Skinite s vatre i ohladite. Koru od bjelanjaka također ohladite.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Ohlađenu koru od bjelanjaka prebacite s papira za pečenje na neku veću krpu s kojom ćete si pomoći motati roladu. Ravniju stranu (onu koja je bila donja prilikom pečenja) stavite gore. Ljepše će vam izgledati ako nju premažete kremom, a da vanjska strana bude ona hrskavija i lagano raspucana.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Umutite čvrsti šlag od vrhnja te u žutu kremu dodajte šlag sve dok niste dok niste zadovoljni teksturom. Kremu bogato nanesite na roladu zatim preko nje složite svježe nasjeckane jagode. Uz pomoć krpe zarolajte roladu i po želji je dodatno ukrasite svježim jagodama i šlagom.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

U slast!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:53 02. Lipanj 2023.

    super😋