Recepti 13. listopada 2014.

Pesto od medvjeđeg luka

Pesto od medvjeđeg luka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ljubitelj namaza ili pesta, ovaj Sandrin recept će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 55 g medvjeđi luk
  • 70 g orah, mljeveni
  • 70 g parmezan
  • 100 ml ulje maslinovo
  • sol

Priprema

  1. Medvjeđi luk operite pa dobro posušite. Natrgajte ga na sitnije listiće i stavite u užu, ali višu posudu u kojoj ćete štapnim mikserom izraditi pesto.
  2. Dodajte mu ulje te malo ribanog sira i sitno mljevenih tostiranih oraha. Lagano usitnite štapnim mikserom, dodavajući u još dva navrata ostatak sira i oraha dok ne dobijete finu kompaktnu smjesu, odnosno, namaz.
  3. Kad je pesto gotov, spremite ga u staklenku, zalijte po vrhu s malo maslinova ulja, zatvorite poklopcem i čuvajte u hladnjaku od 7 – 10 dana.

Ako ste ljubitelj namaza ili pesta, ovaj Sandrin recept će vas oduševiti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.