Recepti 21. lipnja 2021.

Pet namirnica koje će tvoja jela s roštilja dovesti do savršenstva

Iako je često upravo meso s roštilja u prvom planu, u današnjem tekstu mi smo se odlučili fokus usmjeriti na slasne dodatke koji će upotpuniti okuse s roštilja. foto: Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Glavno jelo ne mora uvijek biti najvažniji dio obroka, pa sljedeći put obrati pažnju i na ovih pet slasnih dodataka...

Lipanj je u punom zamahu, a sa njim i lijepo vrijeme. Mnogi od nas već planiraju godišnji odmor, a važno je i vrijeme prije njega iskoristiti na najbolji mogući način. Odlasci u šetnje, u prirodu, uz obale nekih rijeka lijepi su i njihov krajolik nas može očarati, no ne toliko koliko nas očara svježe pečen i mirisan roštilj nakon napornoga dana ili izleta.

Iako je često upravo meso s roštilja u prvom planu, u današnjem tekstu mi smo se odlučili fokus usmjeriti na slasne dodatke koji će upotpuniti okuse s roštilja do te mjere, da ćeš im se često i nakon njega vraćati te ćeš ih uparivati i s drugim receptima. To ne mora uvijek biti pomfrit, zelena salata, rajčica i Mozzarella ili nešto četvrto na što si već navikla. Sljedeći put, probaj neki od ovih prijedloga.

Šopska salata sa sirom

Iako je dobra stara zelena salata ili ona s rajčicom i Mozzarellom uvijek dobrodošla na našem stolu, zašto ne isprobati nešto novo i drugačije? Šopska salata je često predmet raznih rasprava - kako se točno pravi ili otkud je nastala - možda i najjednostavniji način da ju pripremiš jest da pomiješaš malo rajčice, krastavaca, paprike i luka, a ne sve to dodaš nekoliko kockica sira. Mi ti predlažemo Alpski bijeli sir, meki, podatni, punomasni sir u salamuri koji će upotpuniti bilo koje jelo u kojem ga se odlučiš koristiti. 

 

 | Author: MEGGLE foto: MEGGLE

 

Kisela paprika

Osim što je zdrava, kisela paprika veoma je ukusna kao dodatak glavnom jelu. Ako ju pak želiš pretvoriti u predjelo ili osigurati da upravo ona bude najbolji dio ručka ili večere svakako probaj cherry papriku punjenu sirom ili papriku u pavlaci. Obje će razmaziti tvoje nepce i ostaviti te željnom još tog sočnog okusa.

 

 | Author: MEGGLE foto: MEGGLE

 

Peciva

Svi znaju da uz dobro meso i salatu ide i ukusni kruh, a u našem slučaju preporučujemo ti neodoljivi Baguette rustikal. Upravo on spoj je tradicionalne kuhinje s dodatkom modernih nota što će sigurno cijeniti kako mlađa populacija za stolom, tako i starija. Stoga, sljedeći put isprobaj ovaj savršeni kruh uz roštilj ili bilo koje drugo jelo, a možeš ga čak i staviti na roštilj te tako zagrijati ili ispeći, ne nužno samo u pećnici.

 

 | Author: MEGGLE foto: MEGGLE

 

Kajmak

Ako pak ne voliš kruh i peciva jesti sama, iz mora sirnih namaza nama najdraži i onaj proizveden od domaćeg svježeg mlijeka jest i MEGGLE kajmak. Njegova meka i kremasta tekstura savršeno će se stopiti s rustikalnim kruhom iz prethodne priče te će upravo ta kombinacija biti dobitna! Osim kao namaz koristiti ga možeš i kao prilog uz mesna jela te će upravo on u kratkom vremenu postati neizostavni dio tvojeg stola.

 

 | Author: MEGGLE foto: MEGGLE

 

Prilog od mladog luka, češnjaka i svježeg sira

Još jedan prilog za kraj, koji osim u slasnim desertima nakon glavnog jela možeš jesti i kao samostalni prilog jest svježi sir, ali s dodatkom mladog luka i češnjaka. Sve što ti za njegovu pripremu treba jest nekoliko očišćenjih češnjeva češnjaka, mladi luk ili dva te vrhnje i sir. Za kraj, sve lagano možeš ukrasiti vlascem. Već na prvi zalogaj ovaj će svježi sir u tebi pobuditi okuse djetinstva, a poslužit će kao zdrav i hranjiv obrok. 

 

 | Author: MEGGLE foto: MEGGLE

 

Provedi lijepe sunčane dane s dragim ljudima uz ukusna jela s roštilja! Tvoja jela s roštilja dovesti ćeš do savršenstva uz MEGGLE! U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.