Gotova je brzo, reže se kao klasična pizza, a jede kao topla pita od jabuka. Ovaj desert kao stvoren je za večeri kad ti treba nešto utješno, mirisno i malo drugačije
Apple piepizza spaja sve što voliš kod klasične pite od jabuka – mirisni cimet i muškatni oraščić, sočne jabuke i hrskavi posip, ali na podlozi od pizze, koja se lako reže i dijeli. Slatka pizzas jabukama idealna je za vikend druženje s ekipom, filmsku večer ili trenutak kad ti se jede nešto toplo, mirisno i jako utješno.
Umjesto da se baviš valjanjem tijesta za pitu, ovdje koristiš gotovu podlogu za pizzu i pretvaraš je u desert za dijeljenje. Na pizzu s jabukama ide bogat nadjev od jabuka, te crumble sa zobi, brašnom, smeđim šećerom i hladnim maslacem koji se u pećnici pretvore u hrskavi crumble.
Kad slatka pizza s jabukama izađe iz pećnice, preko još mlake pizze prelije se jednostavna glazura od šećera u prahu, mlijeka i vanilije, pa svaki zalogaj dobije onaj slastičarski završetak bez puno kompliciranja.
Recept za ovu divnu slatku pizzu je u nastavku...
Slatka pizza s jabukama
foto: Butternut Bakery/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Apple pie pizza
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
PIZZA
Sastojci
Jabuka Granny Smith
600
g
Maslac
40
g
Smeđi šećer
70
g
Cimet
1
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Muškatni oraščić
Sok od limuna
1
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Voda
60
ml
Tijesto za pizzu
Postupak
U manjoj zdjeli pomiješaj kukuruzni škrob i vodu. To će ti kasnije zgusnuti nadjev.
U tavi otopi maslac na srednje jakoj vatri. Dodaj narezane jabuke, smeđi šećer, cimet, ekstrakt vanilije, muškatni oraščić i limunov sok. Promiješaj da se sve obloži. Pirjaj 5–7 minuta, dok jabuke malo ne omekšaju, ali još zadrže oblik.
Smanji vatru, ulij smjesu vode i gustina, promiješaj i kuhaj još 1-3 minute, dok se tekućina ne zgusne u sjajni, gušći umak koji obavija jabuke. Ako ti se čini pregusto, dodaj žlicu vode; ako je prerijetko, kuhaj koju minutu duže.
Makni s vatre i pusti da se nadjev malo ohladi prije nego što ga staviš na koru za pizzu. Treba biti topao do mlak, ne vreli, da ne razmoči tijesto.
POSIP
Sastojci
Brašno
0,50
šalica
Smeđi šećer
0,50
šalica
Cimet
1
žličica
Zobene pahuljice
0,25
šalica
Maslac
0,50
šalica
Postupak
Pomiješaj brašno, smeđi šećer, cimet i zobene pahuljice. U tu smjesu umiješaj hladni maslac, režući ga nožem za maslac ili rezačem za tijesto, dok se ne poveže s ostalim sastojcima u sitne grudice.
GAZURA
Sastojci
Šećer u prahu
1
šalica
Mlijeko
2
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Postupak
Pomiješaj šećer u prahu, mlijeko i vaniliju u glatku glazuru.