gastro postao
                                            
                                        
                                    Osvježavajući mediteranski ručak.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 50 dag lignje
 - 3 kom jaja
 - 1 čaša brašna
 - 5 dag kisele cikle
 - 1 vezica češnjaka
 - 1 kom crvenog luka
 - 1 čaša 20 postotnog kiselog vrhnja
 - 10 kapi limuna
 - 5 mala žlica majoneze
 - soli i začina po želji
 
Priprema
- Namočite lignje u vodi kojoj ste dodali par žlica octa da omekšaju. Zatim ih ocijedite i posušite na krpi. 3 jaja umutite sa čašom brašna i dodajte mineralne za razblaživanje mase da bude gusta kao za uštipke. Ugrijte šalicu ulja s malo maslinovog ulja i umačite posušene lignje pa ih pržite kratko do 3 minute. Ocijedite na papiru višak masnoće te tek onda posolite.
 - Sameljite glavicu crvenog luka i vezicu češnjaka u blenderu. Kiselu ciklu nasjeckajte na sitne sitne kockice kao kad sjeckate češnjak, dodajte limunov sok, kiselo vrhnje, majonezu i začine. Sve sjedinite u "tartar" od cikle.
 
Osvježavajući mediteranski ručak.