Recepti 10. veljače 2015.

Pohane lignje s tartarom od cikle

pohane lignje s tartarom od cikle
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući mediteranski ručak.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 50 dag lignje
  • 3 kom jaja
  • 1 čaša brašna
  • 5 dag kisele cikle
  • 1 vezica češnjaka
  • 1 kom crvenog luka
  • 1 čaša 20 postotnog kiselog vrhnja
  • 10 kapi limuna
  • 5 mala žlica majoneze
  • soli i začina po želji

Priprema

  1. Namočite lignje u vodi kojoj ste dodali par žlica octa da omekšaju. Zatim ih ocijedite i posušite na krpi. 3 jaja umutite sa čašom brašna i dodajte mineralne za razblaživanje mase da bude gusta kao za uštipke. Ugrijte šalicu ulja s malo maslinovog ulja i umačite posušene lignje pa ih pržite kratko do 3 minute. Ocijedite na papiru višak masnoće te tek onda posolite.
  2. Sameljite glavicu crvenog luka i vezicu češnjaka u blenderu. Kiselu ciklu nasjeckajte na sitne sitne kockice kao kad sjeckate češnjak, dodajte limunov sok, kiselo vrhnje, majonezu i začine. Sve sjedinite u "tartar" od cikle.

Osvježavajući mediteranski ručak.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.