Čokolada i višnje se vole, a kada u to dodamo i element svjetski omiljenog cheesecakea - e onda za konačni rezultat imamo nešto sjajno! Čokoladno, kremasto, svježe, sjajan desert za poslužiti voljenoj osobi na najromantičniji dan u godini. Valentinovo nakon ovog kolača više neće biti isto i granica će biti postavljena visoko. Iako ćete možda pogledom na fotografije pomisliti da je riječ o kompliciranom desetu, vjerujte mi da nije tako, usudite se, zasučite rukave i oduševite svoju voljenu osobu - poručuje Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju" koji donosi recept dostojan za najromantičniji dan u godini. A koja je njegova tajna pripreme savršenog deserta? Naravno ljubav, ali i METRO Chef namirnice.
Sastojci za preljev od sira:
- 225 g krem sira
- 100 g šećera
- 1 jaje METRO Chef
- 1/2 žličice vanilije
Sastojci za brownie:
- 225 g maslaca
- 170 g tamne čokolade METRO Chef
- 300 g šećera
- 1 žličica vanilije
- 1 žličica soli
- 4 jaja METRO Chef
- 150 g glatkog brašna METRO Chef
Sastojci za nadjev od višanja:
- 300 g višanja METRO Chef
- 100 g šećera
- 4 žlice vode
- 1 žlica škroba
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Obložite posudu za pečenje (veličine otprilike 20x30cm) papirom i lagano namastite.
- Najprije napravite nadjev od višanja jer se on treba ohladiti prije kasnije upotrebe. U manji lonac dodajte višnje, šećer i vodu te zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte škrob i dobro promiješajte te stavite sa strane da se hladi.
- Pomiješajte krem sir i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jaje i vaniliju i nastavite miksati dok se sve lijepo ne poveže.
- Za pripremu brownieja najprije otopite maslac i čokoladu. Umiješajte vanilin šećer i sol te dodajte jaja i brašno. Miješajte dok se ne sjedini.
- Raširite smjesu za kolače na dno pripremljene posude.
- Stavite smjesu za tortu od sira na vrh, a zatim ohlađeni nadjev od višanja. Prođite nožem kroz vrh kako bi postigli mramorni izgled.
- Pecite 45 do 50 minuta dok kolač ne porumeni na rubovima. Sredina kolača će se i dalje malo tresti, ali će se stabilizirati dok se ohladi.
- Potpuno ohladite prije rezanja, narežite na kocke, poslužite i uživajte!