Recepti 15. siječnja 2024.

Pokloni brownie cheesecake s višnjama kao savršen znak ljubavi

foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ljubav stvarno ide kroz želudac, onda će ovaj desert po receptu Vedrana Boškovića otopiti i najzahtjevnija srca!

Čokolada i višnje se vole, a kada u to dodamo i element svjetski omiljenog cheesecakea - e onda za konačni rezultat imamo nešto sjajno! Čokoladno, kremasto, svježe, sjajan desert za poslužiti voljenoj osobi na najromantičniji dan u godini. Valentinovo nakon ovog kolača više neće biti isto i granica će biti postavljena visoko. Iako ćete možda pogledom na fotografije pomisliti da je riječ o kompliciranom desetu, vjerujte mi da nije tako, usudite se, zasučite rukave i oduševite svoju voljenu osobu - poručuje Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju" koji donosi recept dostojan za najromantičniji dan u godini. A koja je njegova tajna pripreme savršenog deserta? Naravno ljubav, ali i METRO Chef namirnice. 

Sastojci za preljev od sira:

  • 225 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 1 jaje METRO Chef
  • 1/2 žličice vanilije

Sastojci za brownie:

  • 225 g maslaca
  • 170 g tamne čokolade METRO Chef
  • 300 g šećera
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žličica soli
  • 4 jaja METRO Chef
  • 150 g glatkog brašna METRO Chef

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Sastojci za nadjev od višanja:

  • 300 g višanja METRO Chef
  • 100 g šećera
  • 4 žlice vode
  • 1 žlica škroba

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Obložite posudu za pečenje (veličine otprilike 20x30cm) papirom i lagano namastite.
  2. Najprije napravite nadjev od višanja jer se on treba ohladiti prije kasnije upotrebe. U manji lonac dodajte višnje, šećer i vodu te zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte škrob i dobro promiješajte te stavite sa strane da se hladi.
  3. Pomiješajte krem sir i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jaje i vaniliju i nastavite miksati dok se sve lijepo ne poveže.
  4. Za pripremu brownieja najprije otopite maslac i čokoladu. Umiješajte vanilin šećer i sol te dodajte jaja i brašno. Miješajte dok se ne sjedini.
  5. Raširite smjesu za kolače na dno pripremljene posude.
  6. Stavite smjesu za tortu od sira na vrh, a zatim ohlađeni nadjev od višanja. Prođite nožem kroz vrh kako bi postigli mramorni izgled.
  7. Pecite 45 do 50 minuta dok kolač ne porumeni na rubovima. Sredina kolača će se i dalje malo tresti, ali će se stabilizirati dok se ohladi.
  8. Potpuno ohladite prije rezanja, narežite na kocke, poslužite i uživajte!

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.