gastro postao
Divna svježa salata s dresingom od maslinovog ulja, jabučnog octa i senfa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 6 kom krumpir, zreli
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 10 kom rotkvica, crvena
- 1 vezica kopar
- 2 žličica senf dijon
- 3 žlica jabučni ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Krumpire ogulite i narežite na kocke. Kuhajte u slanoj vodi 20-ak min.
- Krastavce i rotkvicu operite pa narežite na kockice. Kopar nasjeckajte na sitno.
- U zdjeli pomiješajte 4 žlice maslinovog ulja, 3 žlice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice Dijon senfa. Kad je krumpir gotov, dobro ga ocijedite i prebacite u zdjelu s dresingom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi.
- Kada je krumpir hladan dodajte mu krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješajte i dodajte začina po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.