gastro postao
S ovim slatkim iskušenjem ne možete pogriješiti.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 462
Beze kore
- 6 kom bjelanjak kokošji
- 250 g šećer, kristal
- 1 prstohvat sol
- 150 g lješnjak, mljeveni
Krema
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 5 žlica šećer, kristal
- 80 g tamna čokolada
- 50 g maslac, neslani
- 150 g lješnjak, sirovi
Priprema
- Za beze kore bjelanjke i šećer izmiskajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte lješnjake.
- Rasporedite smjesu na dva dijela na masni papir za pečenje i pecite sat vremena na 100°c.
- Pomiješajte žumanjke i šećer te ih pjenasto umutite, a potom dodajte ostale sastojke. Skuhajte kremu i u nju dodajte čokoladu pa miješajte da se rastopi. Stavite kremu na hlađenje oko dva sata.
- Nakon što se krema ohladila, dodajte dobro tučeni maslac, slatko vrhnje za šlag i lješnjake (dio lješnjaka sitno nasjeckajte).
- Podijelite kremu na dva dijela. Uzmite prvu koru te je namažite polovicom kreme, preklopite drugom korom i premažite ostatkom kreme. Prema želji, tortu možete ukrasiti cijelim lješnjacima, a gornju beze koru izrežite na kriške namašćenim nožem za dekoraciju.
Izvor Skuhatćute