Recepti 09. lipnja 2015.

Princeze sa srcem

Princeze sa srcem
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Srednje

Tijesto

  • 2.50 dl vode
  • 12.50 dag margarina ili maslaca
  • 12.50 dag brašna
  • 4 kom jaja
  • soli

Krema

  • 4 dl mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 1 kom limun šećera
  • 4 kom žumanjka
  • 3 dag oštrog brašna
  • 2 dl tučenog slatkog vrhnja, čvrsto istučenog

Jagode

  • jagode
  • krema na bazi acceta balsamico, okus šumsko voće

Priprema

  1. Vodu, masnoću i malo soli kuhati u širokoj posudi dok uzavru, zatim maknuti sa vatre i odjednom dodati prosijano brašno. Staviti ponovno na vatru i miješati dok se smjesa ne počne odvajati od posude. Tijesto staviti u drugu posudu i dodavati mu jedno po jedno jaje. Tijesto je gotovo kada mu je površina sjajna i otpada s kuhače razvlačeći se u velikim komadima.
  2. Pomoću šprice za ukrašavanje praviti košarice i peći ih 30 minuta na 200 stupnjeva. Nikako ne otvarati pećnicu jer će košarice pasti. Nakon 30 minuta ostaviti ih još nekoliko minuta u otvorenoj pećnici. Osim košarica, mogu se praviti i drugi oblici, pa je potrebno prilagoditi vrijeme pečenja. Princeze sa srcem | Author: gurmanica foto: gurmanica
  3. Žumanjke, šećer i limun šećer dobro izmiješati, zatim postupno dodati brašno i mlijeko. Kada je smjesa dobro sjedinjena kuhati na pari pri tome lupajući pjenjačom dok smjesapostane gusta. Maknuti kremu sa vatre i miješati dok se ne ohladi. U ohlađenu kremu umiješati tučeno slatko vrhnje. Krema treba biti pjenasta.
  4. Košaricama (ili drugim oblicima) lagano odrezati gornju kapicu, dio košarice napuniti kremom pa staviti priređene očišćene jagode i ostatak prostora također ispuniti kremom. Princeze sa srcem | Author: gurmanica foto: gurmanica

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.