Recepti 06. listopada 2014.

Proljetna juha od povrća

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta i kremasta juha od svježih šparoga i krumpira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 30

Potrebno vam je

  • 1 l pileći temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 450 g šparoge, vrtne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 2 vezica celer stabljika
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 šalica peršin, list
  • limunov sok
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Odrežite vrhove šparoga. U duboku tavu dodajte maslinovo ulje pa prepržite luk, poriluk i celer. Začinite solju i paprom te pržite od pet do deset minuta.
  2. Dodajte temeljac, krumpir i šparoge (bez vrhova) pa pustite da zavrije. Ostavite da se krčka 15-20 minuta te dodajte peršin i kuhajte još minutu.
  3. Nakon toga u mali lonac ulijte vodu pa pustite da zakuha. Dodajte vrhove šparoga i kuhajte dvije minute. Maknite juhu s vatre i blenderom sve usitnite. Začinite s malo limunova soka te solju i paprom. Dodajte vrhove šparoga.

Gusta i kremasta juha od svježih šparoga i krumpira

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.