gastro postao
Gusta i kremasta juha od svježih šparoga i krumpira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 30
Potrebno vam je
- 1 l pileći temeljac
- 2 žlica ulje maslinovo
- 450 g šparoge, vrtne
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 2 vezica celer stabljika
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 šalica peršin, list
- limunov sok
- sol
- papar
Priprema
- Odrežite vrhove šparoga. U duboku tavu dodajte maslinovo ulje pa prepržite luk, poriluk i celer. Začinite solju i paprom te pržite od pet do deset minuta.
- Dodajte temeljac, krumpir i šparoge (bez vrhova) pa pustite da zavrije. Ostavite da se krčka 15-20 minuta te dodajte peršin i kuhajte još minutu.
- Nakon toga u mali lonac ulijte vodu pa pustite da zakuha. Dodajte vrhove šparoga i kuhajte dvije minute. Maknite juhu s vatre i blenderom sve usitnite. Začinite s malo limunova soka te solju i paprom. Dodajte vrhove šparoga.
Gusta i kremasta juha od svježih šparoga i krumpira