gastro postao
Kada probate domaće proljetne rolice, zaboravit ćete na sve kupovne pa čak i restoranske varijante.
Raznobojno i ukusno povrće u hrskavom omotaču u kombinaciji s pikantnim umakom i imate odlično predjelo ili brzi snack.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje kora za pite i savijače
Za punjenje:
- 1 žličica ulja
- 2 naribane mrkve
- 1 naribana tikvica
- 100 g naribanog kupusa
- 100 g naribanog ljubičastog kupusa
- 2 žličice soja sosa
- papra po ukusu
Za lijepljenje rolica:
- 2 žličice gustina
- 2 žlice vode
Ostali sastojci:
- Umak od slatkog chilija po želji
- Suncokretovo ulje za prženje
Potrebno vam je:
- Kore za pite trebate narezati na kvadrate.
- Sve sastojke za punjenje stavite u posudu i promiješajte.
- Kako bi se rolice držale, napravite “ljepilo” od gustina i vode.
- Uzmite duplu koru koju ste izrezali u kvadrat. Malo iznad kuta kore stavite žlicu punjenja. Rubove kore namažite ljepilom od gustina i vode. Kako biste što bolje i urednije zamotali rolicu, prvo preklopite kut kore u kojem je punjenje preko punjenja; zatim, preklopite desni pa lijevi kut i srolajte do kraja.
- U dubokoj tavici zagrijte suncokretovo ulje. Rolice pržite sa svih strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
- Poslužite uz kiselo vrhnje ili umak od slatkog chilija.
Dobar tek!