Recepti 25. svibnja 2018.

Proljetni specijalitet: Cvjetni džem od jagoda

foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Jagode su u punom jeku i slobodno možete započeti s pripremom slatke zimnice.

Ako ste ljubitelji domaćih džemova onda bi svakako trebali napraviti ovu slatku poslasticu od jagoda koja je obogaćena sirupom od bazge. Ovaj džem savršeni je nadjev za palačinke, za doručak uz kruh i maslac, ali i za fine mekane domaće kiflice. 

Ovaj jednostavan recept za džem od jagoda i sirupa od bazge idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijatelja.

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Potrebno vam je:

Priprema:

  1. Jagode operite, očistite, narežite na sitne komade i izvažite 1000 g.
  2. U loncu dobro pomiješajte jagode s Dr. Oetker Želirnim šećerom Extra 2:1. 
  3. Sastojke zakuhajte stalno miješajući na jakoj vatri, te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. 
  4. Umiješajte sirup od bazge. Eventulano skinite pjenu i odmah ulijete u pripremljene staklenke do ispod ruba.
  5. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Ova količina je dovoljna za oko 7 staklenki po 200 ml.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.