gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 87
Potrebno vam je
- 3 žlica maslac, neslani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 450 g čičoka
- 3 žlica kadulja
- 2 mala žlica limunov sok
- 2 žlica peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Otopite žlicu maslaca na maslinovu ulju u tavi na jakoj vatri. Dodajte narezanu čičoku i pola kadulje. Posolite i popaprite pa pržite oko deset minuta dok ne omekša.
- Izvadite čičoku i stavite u posudu sa strane. U tavu dodajte preostale dvije žlice maslaca i kadulju pa pržite dok ne počne dobivati tamnu boju, oko 30 sekundi.
- Dodajte limunov sok i miješajte minutu. Prelijte preko čičoke i promiješajte. Začinite solju i paprom pa pospite peršinom. Možete poslužiti s jogurtom.
Izvor Skuhatćute