Recepti 03. listopada 2014.

Pržena čičoka sa začinima

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 87

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, neslani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 450 g čičoka
  • 3 žlica kadulja
  • 2 mala žlica limunov sok
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Otopite žlicu maslaca na maslinovu ulju u tavi na jakoj vatri. Dodajte narezanu čičoku i pola kadulje. Posolite i popaprite pa pržite oko deset minuta dok ne omekša.
  2. Izvadite čičoku i stavite u posudu sa strane. U tavu dodajte preostale dvije žlice maslaca i kadulju pa pržite dok ne počne dobivati tamnu boju, oko 30 sekundi.
  3. Dodajte limunov sok i miješajte minutu. Prelijte preko čičoke i promiješajte. Začinite solju i paprom pa pospite peršinom. Možete poslužiti s jogurtom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.