Recepti 27. studenoga 2014.

Prženo povrće na japanski način

Pržene tikvice na japanski način
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispržite povrće u japanskoj hladnoj smjesi na vrućem ulju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 595

Potrebno vam je

  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, babura
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 300 g glatko brašno
  • 300 g oštro brašno
  • 13 g prašak za pecivo
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 700 ml voda
  • sol

Priprema

  1. Narežite povrće na štapiće ili odvojite u cvjetiće te posušite od pranja.
  2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa im dodajte bjelanjke i vodu te sve izmutite.
  3. Stavite smjesu u hladnjak, a ulje zagrijte.
  4. Povrće posolite pa ga umočite u smjesu i kratko popržite. Ocijedite ga na papirnatom ručniku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.