Recepti 13. listopada 2014.

Puding od kruha

Puding od kruha
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična poslastica od kruha vrlo popularna u nekim zemljama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 398

Potrebno vam je

  • 0.50 kom kruh pšenični, bijeli
  • 85 g sušeno voće
  • 57 g maslac, neslani
  • 57 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica javorov sirup

Priprema

  1. Namočiti kruh u hladnoj vodi 30 minuta.
  2. Ocijediti i dobro istisnuti od suvišne vode. Zgnječiti s viljuškom da se uklone eventualne grudice.
  3. Dodati rastopljeni maslac. Zatim se dodaju svi suhi sastojci, sirup, jaje, te na kraju soda bikarbona otopljena u mlijeku.
  4. Ulije se u namašćenu zdjelu i peče u pećnici na srednjoj rešetki sat vremena pri 200°C. Ako nije dovoljno pečeno, ostavi se još malo peći dok ne porumeni.

Izvor Dr. Laurence Archibald

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.