gastro postao
Neobična poslastica od kruha vrlo popularna u nekim zemljama
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 398
Potrebno vam je
- 0.50 kom kruh pšenični, bijeli
- 85 g sušeno voće
- 57 g maslac, neslani
- 57 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica javorov sirup
Priprema
- Namočiti kruh u hladnoj vodi 30 minuta.
- Ocijediti i dobro istisnuti od suvišne vode. Zgnječiti s viljuškom da se uklone eventualne grudice.
- Dodati rastopljeni maslac. Zatim se dodaju svi suhi sastojci, sirup, jaje, te na kraju soda bikarbona otopljena u mlijeku.
- Ulije se u namašćenu zdjelu i peče u pećnici na srednjoj rešetki sat vremena pri 200°C. Ako nije dovoljno pečeno, ostavi se još malo peći dok ne porumeni.
Izvor Dr. Laurence Archibald