gastro postao
Lagano i brzo do neodoljivog deserta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 253
Krema
- 500 g višnje
- 2 mala žlica aroma ruma
Mousse
- 225 g tamna čokolada
- 70 g maslac, slani
- 400 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica med, vrcani
Potrebno vam je
- 1 mala žlica tamni rum
Priprema
- Odledite višnje pa napravite mousse.
- Istucite šlag od hladnoga slatkog vrhnja. Pjenasto umutite jaja i med. U posudi iznad pare otopite čokoladu i maslac. U tu smjesu umiješajte pjenasto umućena jaja i med. Dodajte rum i šlag, ali šlag lagano umiješajte. Ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
- Istucite slatko vrhnje u šlag pa dodajte esenciju ruma. U visoke posude stavite sloj šlaga, sloj moussea, malina pa redajte dok ne dođete do vrha.
- Pospite ribanom čokoladom.
Izvor Skuhatćute