Recepti 27. ožujka 2016.

Punjena jaja sa slaninom i vlascem

Punjena jaja sa slaninom i vlascem
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhana jaja prepolovite na pola i napunite smjesom od jogurta, šalše, limunova soka i senfa. Uživat ćete, garantirano!

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 185

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 2 žlica jogurt (3.2% masti)
  • 1.50 mala žlica senf
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 4 kriška slanina suha, masna
  • 1 šalica vlasac ( listovi)
  • 1 mala žlica paprika u prahu

Priprema

  1. Tvrdo skuhajte jaja pa ih prepolovite na pola. Pažljivo izvadite žumanjke te ih pomiješajte s majonezom ili jogurtom, senfom, limunovim sokom, šalšom i paprikom u prahu. Smjesu možete izmiksati i u mikseru.
  2. Napunite jaja smjesom. Narežite slaninu na trakice i kratko je popržite na tavi tako da bude hrskava. Pospite jaja slaninom i nasjeckanim vlascem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.