gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 12 kom palačinki
- 400 g mljevenog mesa
- 1 l tekuće rajčice (domaća, ako ne onda jedan kupovni no ne litra)
- 1 čaša kukuruza u limenci
- 1 čaša graha u limenci
- 2 kom luka
- krušne mrvice
- brašno
- vrhnje za kuhanje
- kiselo vrhnje
- začina po želji
- sira
- jaja
Priprema
- Prvo ispeći 12 komada palačinki, no može i više. Ostaviti ih sa strane da se ohlade.
- Nasjeckati luk na sitno i ispirjati ga na vatri do zlatne boje, dodati 2 češanjčića i pirjati još 1 min. Zatim staviti 2 velike žlice crvene slatke paprike i 2 male ljute paprike. Na to staviti mljeveno meso i dodati vode da ga prekrije. Nakon što voda ispari dodati tekuću rajčicu i zgusniti brašnom. Ugasiti i ostaviti sa strane.
- Nascjeckati svježe paprike, ako imate, i pomiješati s kukuruzom i grahom. Sve to istresti u mljeveno meso i začiniti po želji (ako želite dodajte i sira unutra malo). Pripremiti palačinke i početi ih puniti, srolati i slagati na tacnu. Nakon toga ih lagano provaljati kroz brašno, jaja i mrvice te slagati u tepsiju koju ste prethodno namastili margarinom ili uljem.
- Kada ste poslagali palačinke u tepsiju pripremite u posudi vrhnje za kuhanje, vrhnje, jaja, malo kukuruza, graha i sira. Pomiješati to sve i dodati malo vegete. Preliti palačinke smjesom i peći u rerni na 220 stupnjeva s folijom gore 25 minuta.