Recepti 13. listopada 2014.

Raita od ljutike i krastavca

Raita od ljutike i krastavca
gastro postao gastro.24sata.hr
Laganim miješanjem do savršenog umaka i dodatka mnogim jelima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 82

Potrebno vam je

  • 225 g nemasni (niskomasni) jogurt
  • 3 žlica mlijeko kravlje, obrano
  • 100 g krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 kom ljutika
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • 0.25 mala žlica kumin,sjemenke
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Metlicom za snijeg u zdjeli lagano pomiješajte jogurt i mlijeko.
  2. Dodajte krastavac, ljutike,šećer, sol i polovinu kumina i dobro promiješajte.
  3. Površinu raite ukrasite koncentričnim krugovima od čilija u prahu, crnog papra i preostalog kumina. Možete kreirate i vlastiti uzorak ukrasa kombinirajući crvenu, crnu i smeđu boju ovih začina.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.