Recepti 2333 prikaza 29. rujna 2019.

Recept za maslac od kestena koji moraš isprobati

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od prvih asocijacija na jesen svakako su kesteni. Nema većeg užitka od prohladnih jesenskih večeri i vrućeg kestenja

Kada krene sezona, kestenje možeš kupiti na svakom uglu. Ako ga toliko voliš, svakako isprobaj ovaj maslac od kestena.

Budući da su kesteni vrlo različiti od ostalih orašastih plodova, posebice zbog sadržaja masti, maslac napravi u kombinaciji s orasima. Oni će maslacu dati još zdraviji profil zbog omega 3 i 6 masnih kiselina, a zatim dodaj malo vode i ulja kako bi se osigurala savršena tekstura baš kakvu ovaj maslac i zaslužuje.

 

Kesten pire Možda vas zanima... Domaće je najbolje: Napravi svoj kesten pire Recepti

 

Sastojci:

  • 1 šalica pečenih i oguljenih kestena (2,5 dl)
  • ½ šalice oraha (50 g)
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • ½ žličice soli
  • 3 žlice vode

 

Možda vas zanima... Jesensko osvježenje: Napravite sladoled od kestena Recepti

 

Priprema:

  1. Pripremiti kestene: Zagrijati pećnicu na 200°C. Oštrim nožem izrezati križ na vrhu kestena, staviti ih u posudu za pečenje i peći oko 30 minuta. Dok su vrući oguliti ih. Savjet: Peći još nekoliko minuta ako se ne mogu lagano oguliti.
  2. Orahe isto peći u pećnici otprilike 5-7 minuta.
  3. U blender dodati orahe i kestene i miksati do vrlo fine teksture.
  4. Zatim dodati ulje i sol, te 1 žličicu vode i blendati dok ne postigne savršenu kremastu teksturu. Začiniti po ukusu.
  5. Maslac držati u staklenci u hladnjaku najviše dva tjedna.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.