gastro postao
Sladoled od kesten pirea preliven rastopljenom čokoladom idealan je jesenski desert
Kesten sladoled stvorit će idealni jesenski ugođaj koji će osvojiti i velike i male.
Tko kaže da je sladoled rezerviran amo za tople dane? Sladoled od kestena dokazuje upravo suprotno, on će vam pružiti pravo osvježavajuće zadovoljstvo u ovim jesenjim danima u kojima se pomalo moramo početi opraštati od ljeta.
Potrebno vam je:
- 500 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 4 žumanjka
- 100 g šećera u prahu
- 400 g kesten pirea
- 5 ml tamnog ruma
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
- Zagrijte mlijeko sa štapićem vanilije, ali ne smije zakipjeti.
- Žumanjke i šećer izradite mikserom pa dodajte kesten pire i procijeđeno mlijeko. Kuhajte na pari dok se ne zgusne.
- Hladite u zamrzivaču dva sata.
- Kesten pire promiješajte sa šećerom i rumom pa oblikujte u oblik kestena. Umočite u čokoladu, koju ste rastopili na pari.
Uživajte u kesten poslastici!