Recepti 05. listopada 2018.

Jesensko osvježenje: Napravite sladoled od kestena

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sladoled od kesten pirea preliven rastopljenom čokoladom idealan je jesenski desert

Kesten sladoled stvorit će idealni jesenski ugođaj koji će osvojiti i velike i male

Tko kaže da je sladoled rezerviran amo za tople dane? Sladoled od kestena dokazuje upravo suprotno,  on će vam pružiti pravo osvježavajuće zadovoljstvo u ovim jesenjim danima u kojima se pomalo moramo početi opraštati od ljeta.

 

Možda vas zanima... Jesensko čudo: Torta od kestena i badema Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 g kesten pirea
  • 5 ml tamnog ruma
  • 100 g čokolade za kuhanje

 

Čokoladna torta s kestenima Možda vas zanima... Čokoladna torta s kremom od kesten pirea gotova za 45 minuta Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijte mlijeko sa štapićem vanilije, ali ne smije zakipjeti.
  2. Žumanjke i šećer izradite mikserom pa dodajte kesten pire i procijeđeno mlijeko. Kuhajte na pari dok se ne zgusne.
  3. Hladite u zamrzivaču dva sata.
  4. Kesten pire promiješajte sa šećerom i rumom pa oblikujte u oblik kestena. Umočite u čokoladu, koju ste rastopili na pari. 

Uživajte u kesten poslastici!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.