Recepti 28. listopada 2019.

Čokoladna torta s kremom od kesten pirea gotova za 45 minuta

Čokoladna torta s kestenima
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladi si hladne dane s ovom ukusnom čokoladnom tortom s kremom od kesten pirea i kestenima.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 829

 

Čokoladna torta Možda vas zanima... Ova čokoladna torta gotova je za manje od sat vremena! Recepti

 

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • prašak za pecivo

 

Možda vas zanima... Čisto savršenstvo: Čokoladna torta bez brašna Kolumne

 

Krema

  • 250 g kesten pire
  • 250 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom šlag fix
  • 20 g čokolada za kuhanje
  • 1 kom vanilin šećer
  • tamni rum

Karamelizirani kesteni

  • 10 kom kesten
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • voda
  • vrhnje za šlag

Glazura

  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 100 g čokolada za kuhanje

 

Možda vas zanima... Slasna, a zdrava: Čokoladna torta s avokadom Kolumne

 

Priprema

  1. Biskvit: dobro pomiješaj sve sastojke i izli ih u kalup peci na 180° oko 10 min izvadi i ohladi
  2. Krema: pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaji u kesten pire na kraju dodaj izribanu čokoladu
  3. Karamelizirani kesteni: otopi šećer s vodom kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje nakon što karamel dobije lijepu boju makni s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće) ostavi da se hladi
  4. Slaganje: biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u frižideru na par sati

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.