Četiri sastojka i malo vremena dovoljno je za čokoladnu slasticu kojoj nećeš moći odoljeti
Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta sigurno može uljepšati dan. Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a dovoljno je 10 do 15 minuta za pripremu. Dobit ćeš mekanu i ukusnu slasticu. Možeš je poslužiti odmah nakon pečenja, ali ako je pustiš da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodaj neki svoj omiljeni okus poput vanilije, kave i torta će biti još bolja.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- korica naranče (prema želji)
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Maslac i čokoladu zajedno zagrijati na pari od 2-4 minute, povremeno promiješati dok se ne otope. Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala. Lim za pečenje promjera 18 cm namažiti maslacem i staviti sa strane.
- Kada se čokolada rastopi dodaj šećer. Zatim umiješaj jedan po jedan žumanjak. I koricu naranču prema želji.
- Umutiti bjelanjke s prstohvatom soli.
- Nježno umiješati bjelanjke u čokoladu, počni s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodaj ostatak.
- Smjesu staviti u maslacem namašćen lim. Peći 25-30 minuta.
- Nakon pečenja možeš ga poslužiti nakon 10-15 minuta i premazati sa šlagom ili sladoledom.
Dobar tek!