Ova zdjela puna svježine i hrskavosti gotova je za samo 20 minuta, bez ijednog lonca na štednjaku… To želiš kad si na odmoru, priznaj!
Postoje jela koja se slažu sama od sebe – sastojci se pogledaju, klimnu i za čas su na tanjuru. Ovi rezanci odtikvica s đumbirom, sojom i kozicama upravo su takvi.
Tanke trakice od tikvica glume rezance, sočne kozice donose proteine, a umak od limete, soje i svježeg đumbira sve zaokruži u jedno veliko “mljac”.
Nema kuhanja, nema čekanja...
Najbolje od svega? Nema kuhanja, nema čekanja, nema stresa. Samo malo sjeckanja, ribanja i miješanja i zdjela puna boja i okusa je spremna. A to je ono što nam ljeti treba!
'Tjestenina' od tikvica - hit ljeta
foto: @evolvingtable Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Rezanci od tikvica s đumbirom i kozicama
20 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sok od limete
1
žlica
Soja umak
1
žlica
Svježi đumbir
1
žlica
Češnjak
1
režanj
Mljevena slatka paprika
2
prstohvat
Maslinovo ulje
3
žlica
Kuhane kozice
450
g
Tikvice
680
g
Kikiriki
0,25
šalica
Listići mente
0,25
šalica
Postupak
U velikoj zdjeli pomiješaj sok od limete, sojin umak, naribani svježi đumbir i češnjak i prstohvat paprike. Umiješaj maslinovo ulje dok se sve ne poveže. Odvoji 1 žlicu u manju zdjelu, dodaj kozice i promiješaj. Pusti ih da odstoje 10 minuta.
Tikvice nareži gulilicom za povrće u duge trake, izbjegavajući sjemenke. Stavi ih u zdjelu s preostalim umakom i promiješaj. Rasporedi tikvice u 4 zdjele, na vrh stavi kozice, pospi nasjeckanim neslanim kikirikijem i listićima mente. Prelij ostatkom umaka iz zdjele s kozicama i, po želji, dodaj još malo paprike.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
291 kcal
14 %
MASTI
2,00 g
2 %
KOLESTEROL
0,21 g
0 %
UH
9,00 g
3 %
PROTEINI
32,00 g
64 %
Dodaj tanke trakice mrkve ili krastavca za još boje i hrskavosti ili tostiraj kikiriki za orašastu notu.