Recepti 03. listopada 2014.

Rolana salata od tikvica i sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako salatu često doživljavamo kao mali nered, ovu salatu čine rolice od tikvica i sira te je prava vizualna poslastica.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 170

Potrebno vam je

  • 5 kom tikvice, zelene
  • 200 g sir tilzit
  • ulje maslinovo
  • list bosiljka
  • sol
  • papar
  • rukola

Priprema

  1. Narežite tikvice po dužini na kriške debljine 1-2 cm. Poprskajte ih maslinovim uljem, posolite, popaprite i pecite na roštilj-tavi oko pet minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
  2. U tavi bez masnoće ili s nekoliko kapi maslinova ulja popržite pinjole dok ne dobiju zlatnu boju.
  3. Na kriške tikvica rasporedite manje kvadrate sira. Omotajte ih tikvicama pa pospite vlascem, listićima bosiljka i prženim pinjolima.
  4. Poprskajte tako zamotane salatne rolade s kap, dvije balzamičkog octa i poslužite na plati.
  5. Prema želji, na svaku krišku tikvice uz sir možete staviti i dva-tri listića rikole. Kad ih zavijete, neka salata slobodno izviruje.
  6. S unutarnje strane zamotanu nadjevenu tikvicu možete neprimjetno učvrstiti komadićem čačkalice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.