gastro postao
Iako salatu često doživljavamo kao mali nered, ovu salatu čine rolice od tikvica i sira te je prava vizualna poslastica.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 170
Potrebno vam je
- 5 kom tikvice, zelene
- 200 g sir tilzit
- ulje maslinovo
- list bosiljka
- sol
- papar
- rukola
Priprema
- Narežite tikvice po dužini na kriške debljine 1-2 cm. Poprskajte ih maslinovim uljem, posolite, popaprite i pecite na roštilj-tavi oko pet minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
- U tavi bez masnoće ili s nekoliko kapi maslinova ulja popržite pinjole dok ne dobiju zlatnu boju.
- Na kriške tikvica rasporedite manje kvadrate sira. Omotajte ih tikvicama pa pospite vlascem, listićima bosiljka i prženim pinjolima.
- Poprskajte tako zamotane salatne rolade s kap, dvije balzamičkog octa i poslužite na plati.
- Prema želji, na svaku krišku tikvice uz sir možete staviti i dva-tri listića rikole. Kad ih zavijete, neka salata slobodno izviruje.
- S unutarnje strane zamotanu nadjevenu tikvicu možete neprimjetno učvrstiti komadićem čačkalice.
Izvor Skuhatćute