gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 2 kom jaja
- 7 kriška bijeloga kruha
- 3 žlica mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 žličica cimeta
- 100 dag maslaca
- 100 dag jagoda
- 10 žlica Nutella
Priprema
- Šnitama kruha pažljivo odstranite koricu. Rukama ih utisnite tako da se ne mrve. Premažite ih po cijeloj površini tankim slojem Nutelle ili namaza po želji.
- Jagode operite u hladnoj vodi, ocijedite i dobro osušite. Izrežite ih na kocke. Poslažite ih po svakoj šniti kruha koliko stane uz rub.
- Pažljivo zarolajte šnitu s jagodama da dobijete rolicu. Ponovite postupak sa preostalim kruhom i jagodama.
- U dubljoj posudi, pomiješajte jaja i mlijeko i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi, pomiješajte šećer i cimet.
- Na tavi otopite maslac. Svaku rolicu umočite u mješavinu jaja i mlijeka i položite na tavu, tako da je preklop sa donje strane. Kada dobije zlatnu boju, okrenite ga i zapecite sa drugih strana. Ponovite postupak sa svim rolicama.
- Redosljedom kako ih vadite iz tave, uvaljajte ih sa svih strana u mješavinu šećera i cimeta.