gastro postao
Zašto kupovati gotove kad možete pripremiti domaće roščiće
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 57
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g prašak za pecivo
- 125 g svježi kravlji sir
- 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom jaje kokošje
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica sol
- 10 kriška kuhana šunka
- 10 kriška gouda punomasni
Priprema
- Pomiješajte i prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte sir, mlijeko, jaje, ulje i sol. Zamijesite, razvaljajte i izrežite deset kvadrata veličine 12X12 cm.
- Prerežite ih dijagonalno da dobijete trokutiće. Šunku i sir narežite u veličinu trokutića te na svaki stavite po krišku sira i šunke. Smotajte u roščiće, složite na lim i pecite oko 20 minuta na 180-200°c.
Izvor Skuhatćute