Recepti 03. listopada 2014.

Roščići sa sirom i šunkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto kupovati gotove kad možete pripremiti domaće roščiće

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 57

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 10 g prašak za pecivo
  • 125 g svježi kravlji sir
  • 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica sol
  • 10 kriška kuhana šunka
  • 10 kriška gouda punomasni

Priprema

  1. Pomiješajte i prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte sir, mlijeko, jaje, ulje i sol. Zamijesite, razvaljajte i izrežite deset kvadrata veličine 12X12 cm.
  2. Prerežite ih dijagonalno da dobijete trokutiće. Šunku i sir narežite u veličinu trokutića te na svaki stavite po krišku sira i šunke. Smotajte u roščiće, složite na lim i pecite oko 20 minuta na 180-200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.